Nieuws

Groenbeheer met oog voor bijen

Op 22 november 2012 vond het symposium Groenbeheer met oog voor bijen plaats, georganiseerd door Natuur en Milieufederatie, gemeente Groningen en de Gasunie. Naast veel aandacht voor de bijenstand (en -sterfte) in Nederland en daarbuiten, werd ook ingegaan op een verantwoord groenbeheer. Ook huiseigenaren kunnen bijdragen aan een goed leefklimaat voor bijen. Denk bijvoorbeeld bij het maken van een beplantingsplan niet alleen aan het leuke plaatje voor uzelf, maar integreer ook zogenaamde drachtplanten (planten die nectar en/of stuifmeel leveren aan bijen). Zorg ervoor dat er het jaar rond iets te smullen valt, dus ook in de winter, en denk aan schaduwplekjes. Vervolgens moet de huisvesting in orde zijn. Op de website www.bijenhotels.nl leest u hoe u zelf een bijenhotel kunt maken.

 

Tuinreis Berkshire/Oxfordshire

Op verzoek van de reisorganisatie Garden Tours heeft Linda Heikema van 29 juni t/m 2 juli een tuinreis begeleid naar de graafschappen Berkshire en Oxfordshire in Engeland. Dit keer werden alleen tuinen bezocht van particulieren, met als hoogtepunt een bezoek aan het dorpje Woolstone in Oxfordshire. Hier werd een open tuinendag gehouden, waardoor er in 1 middag 10 tuinen konden worden bezocht.

 

Tuinreis Ierland 

Van 7 tot en met 11 juni 2012 heeft Linda Heikema  in opdracht van Garden Tours een tuinreis begeleid naar tuinen in en rondom Dublin in Ierland.  Gasten waren leden van Groei en Bloei van de afdelingen Winschoten, Stadskanaal, Veendam en stad Groningen.  Op de site van Garden Tours kunt u het reisverslag van deze reis lezen:

http://www.gardentourist.nl/reisverhalen/?p=336 .

Opknappen van de tuin betaalt zich terug

Een goed verzorgde tuin verdient zichzelf gemakkelijk terug bij de verkoop van een woning. Dat blijkt uit onderzoek van de Rabobank.

De bank, die 1,1 miljoen woningen financiert, vergeleek de taxatiewaarde van woningen voor en na het renoveren van de tuin en kwam tot de conclusie dat de waardestijging van het huis twee tot drie keer de investering in de tuin bedraagt.

Bovendien bespoedigt een verzorgde tuin de verkoop van een huis, volgens Dirk Duijzer, directeur Coöperatie, Bestuur en Duurzaamheid van Rabobank Nederland.

(Gepubliceerd in Tuin & Landschap d.d. 13-11-2011)

 

Al Fresco presenteert zich op kleine beurs

Op 9 oktober 2011 heeft Al Fresco zich gepresenteerd op een gecombineerde beurs / wijnproeverij in Peize. Het was een geslaagde middag waar veel nieuwe contacten zijn ontstaan. De foto geeft een indruk van de stand.